Zuhog

Minden évbe legalább egyszer elázok. Idén ez épp tegnapra esett. (Esett. Érted!?÷))

Szeretek esőben biciklizni. Csendes, kihalt a bringaút, és csak egy-egy veszett turista mászkál a rakparton. Indulás előtt még gondolkodtam, hogy vigyek-e kardigánt, mert biztos hűvös lesz, vagy kibírom, hisz tekerés közben úgyis melegem lesz. A szokásos váltó pólót beraktam a táskámba, de aztán úgy döntöttem, elég lesz az esőkabát melege (fülledtsége), és nem viszek felesleges terhet. A gatyára nem gondoltam.

Mikor elindultam itthonról, épp csak csepegett. Sebaj. HÉV-re fel (500 forintos bicikli-bérletet kihasználom), s gondoltam, Árpád híd magasságában leszállok. De amikor oda értem, már erősebben esett. Le sem szálltam. Megadtam magam az időjárásnak, és meg sem álltam a Batthyány tér. Mikor feljöttem az aluljáróból, természetesen zuhogott. Sebaj. Az esőkabát megvéd. De csak felül. Mire elértem a Margit hidat, a gatyám már lucskos volt az esőtől. A Tabán-nál már azon gondolkodtam, hol lehet a környéken valami kínai üzlet, ahol szert tehetnék egy olcsó, és száraz nadrágra. De nem volt sehol. Szerencsére a Mészáros utcában találtam a turkálóban a célnak megfelelő ruhadarabot. Úgy örültem, mikor a gyárban átöltözhettem.÷)

A tanulság: lehet, hogy jó, ha van nálunk törülköző (Galaxis útikalauz stopposoknak), de egy száraz nadrág többet ér.

Friss: itt az idő, hogy beszerezzek egy ilyet.

Így eláztam

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .