Színházi találkozó

Még a színházi pályafutásom kezdetén az Országos Színházi Találkozó minden évben más városban volt. Én először itt Budán, a várban “találkoztam”. Emlékszem, a Swajda-féle Ludas Matyit vittük, és a Mária Magdolna-templom mellett volt a színpadunk. A vár egész területén játszottak az ország minden részéről idesereglett színházak. Világosítóként nem sok dolgom volt, mivel fényes nappal ment az előadás. Volt “szakmai kajajegy”, amiért a Karmelita udvarban ingyen virsli, és ital várta a kollégákat, este pedig ökörsütésre voltunk hivatalosak. Azt hiszem, egész hétvégés program volt.

Következő évben Keszthelyen volt a rendezvény, ahol a Tribádok éjszakájával szerepeltünk, később Szegeden a Mario, és a varázslóval a romos Kass szállóban. Akkor a Tisza Hotelben kaptunk szállást. Na nem valami fényűző traktusban. Valahol hátul volt a szobánk. A bútorzat négy heverő, egy asztal, félig száraz kenyérrel. Egy öt ágú csillár kettő izzója szolgáltatta a fényt, és a fürdőszoba, wc a folyosó végén volt. Reggel arra ébredtem, hogy a villamos dübörög el közvetlenül az ablak alatt. Mikor leadtuk a kulcsot, a recepciós hölgy megkérdezte, maradt-e valami a szobában. Én csak annyit tudtam válaszolni, hogy “Miért? Volt valami a szobában?”.

Azóta várom, hogy újra itt láthassam a várban a fesztivált. Végre lenne egy program, ami érdekel, de sajnos határozatlan időre Pécsen marad. Milyen kár.

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

Egy válasz érkkezett a Színházi találkozó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .