Alíz

Nincs is jobb dolog, mint munkából rögtön moziba menni. De tényleg. Tegnap ki is használtuk a hétvégét (na meg a nagyszülőket), és megnéztük az “Alice csodaországban” című filmet.
Mivel ugye nagy rajongója vagyok Tim Burton munkásságának, és a napokban mutatták be a filmet, ez a program kézenfekvőnek tűnt.

Itt jegyezném meg kedves szülőtársaim felé, hogy ha egy filmnek olyan címe van, mint egy ismert mesének, esetleg animációs, vagy rajzfilm, azért legyenek szívesek tájékozódni, mielőtt kiskorú csemetéikkel beülnek a moziba. Vagy ne csodálkozzanak azon, ha fent említett gyermekeik sikítozva ébrednek az éjszaka közepén, és még lepedőt is kell alattuk cserélni. Igazából nem is értem ezeket.

Vissza térve a filmre, nem volt rossz. Úgy értem, hozta a Burtoni színvonalat (talán egy kissé alá is ment). A Szív királynő, és a Bolondos Kalapos (Április bolondja a könyvben?) nagyon rendben van. Naná. Két nagy névről van szó. Alíz olyan… semmilyen. A Fehér királynő a fehér hajával, és a vastag, fekete szemöldökével elmehetne transzvesztitának. Viszont a meglévő kettő mellé, befogadnám a vigyori macskát. De a vége az valami csapnivaló klisé. Kb. arról szól, hogy kimászok a lyukból, és mindenkinek megmondom a magamét. És még a végefőcímen a zene is szar.

Nem ragozom tovább. A többit olvassátok inkább Human tollából. Remélem Tim Burton legközelebbi filme már jobb lesz. De ha kijön dvd-n, ez is bekerül természetesen a gyűjteménybe.

Alice csodaországban

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

7 válasz érkezett a Alíz

  1. mondjuk én az eredeti mesétől is kiborultam, tiszta nyávogás az egész…Nagyon nem bírtam elviselni…Éppen ezért nem hiszem, hogy megnézem, bár a képi világa nagyon szép lehet 🙂

  2. @mimke a látvány a szokásos Burton-i. Tehát szép.÷)
    A Disney-féle Alízt láttad “nyávogósnak”? Én csak meselemezről ismerem a történetet. A rajzfilm valamiért kimaradt.

  3. Pedig a mese az jó volt. Én kiskoromban többször is megnéztem. Emlékszem, hogy mindig szomorú voltam, amikor megették az osztrigákat. =Đ

  4. Én tesómat vittem el. Tudniillik én is imádom Tim Burton-t, szóval tudtam, hogy nem lesz annyira gyerekes. Tesóm 4 éves, de tátott szájjal végignézte. 😀

  5. @SírWale miért? Az osztrigák is dumáltak?÷)

    @Donji nem is tudom. 12-es korhatárbesorolás, meg néha voltak olyan jelenetek, ami egy kisgyereknek elég sok álmatlan éjszakát tud okozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .