Sláger

Komolyan. Tényleg fingom sincs a rádiózásról. Meg aztán nem is szállnék be a Sláger Rádió-s vitába, mert nem érdekel. Igaz, szoktuk hallgatni neten keresztül reggelente olykor. De ez nem úgy megy, hogy ha elvesztettek egy frekvenciát, akkor vesznek helyette egy másikat, és minden megy tovább? Van még hely az éterben. nem?

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

2 válasz érkezett a Sláger

  1. Nem. Bár ezt egyes műszaki szakemberek vitatják, a hivatalos álláspont (Médiatörvény) szerint csak 5 országos lefedettségű rádióadóra van frekvencialehetőség, ebből hármat a közszolgálati adók (Kossuth, Petőfi, Bartók) visznek, kettő maradt kereskedelmi célokra. Persze ezt kijátssza például a Juventus vagy a Klubrádió, amely helyi adókat/frekvenciákat kapcsol össze országossá. A frekvencia egyébként – az egyéb korlátozott természeti kincsekhez hasonlóan – állami monopóliumnak számít, ezért kell engedélyeztetni a rádió- és tévéadókat, s fizetni a frekvenciáért.

  2. @rás ma is tanultam valamit. Tehát ha nagyon akarnák, ugyanúgy tehetnének, mint például a Klub rádió.
    Nekem ebből az jön le, hogy megint megy valamiért a sírás, de nincs sok értelme. Illetve lehetne tenni valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .