Művészet

Gyerekkorom óta vonz valamiért a művészet. Pontosan behatárolni még ma sem sikerült, így életem során kipróbáltam a fafaragást, fotóztam, festettem (ez utóbbit Eperkém támogatásával, amiért nagyon hálás vagyok), de az írás megmaradt a kezdetektől. Ez utóbbi viszont sehova sem vitt. Nem is csoda, hiszen nem alakult ki stílusom, hiába olvastam annyi könyvet, mindenféle témában, és hiába elmélkedem az írások felett, hogy miként tudnám magamévá tenni egy-egy író megfogalmazását.

Mostanában jöttem rá, hogy igazán a vizuális kultúra vonz. Ezt mondjuk  kitalálhattam volna a fotózás, festés "korszakomból". Ám miután annyi blogsablont ültettem át freeblogra, (remélem sok ember örömére) jöttem rá, hogy ez az, ami igazán vonz. Nem csupán annyi, hogy egy jól megtervezett design-t használhatóvá kódolok, hanem az egész munkafolyamat, a grafikai munkáktól, a végtermékig. Mellette szeretnék képeket készíteni, retro-vintage stílusban. Ilyesmire gondolok.

Mint ezelőtt mindig, most is magamra kell hagyatkoznom, illetve össze kell szednem internet szerte az információ morzsákat. Azt sem tudtam, merre induljak. Program kell. De milyen? Melyik? Van ingyenes? Eddig volt pár próbálkozásom a Gimp-el, de rajzolni igazán nem lehet vele.

Minap letöltöttem egy Adobe Illustrator-t, és most böngészem az ötleteket, "tutorialokat". Amíg nem tudok legalább ilyesmit csinálni, nem is mutatok képeket senkinek. Van még mit tanulnom.

A gond csak az, hogy otthon tudom használni a programot. Viszont nincs időm, mert a család az első. A duma-gyárban viszont nem telepíthetek a gépre semmit.

Megosztom
Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .