Fotósop,fotósop,te csodás…

"Divatfotók és a reklámok olyan mértékben manipuláltak, hogy teljesen
elérhetetlen szépségideált sulykolnak az emberekbe, ami a Brit
Divattanács szerint egészségtelen állapot. A British Fashion Council (BFC, azaz Brit Divattanács) olyan komolyan veszi a munkáját, hogy nemcsak a zsenge korú, alultáplált modellek
alkalmazása ellen szólal fel, hanem azt is szeretné elérni, hogy a
magazinok jelezzék, ha fotómanipulációkat alkalmaznak. Ez viszont
körülbelül azt jelentené, hogy minden egyes hamvas bőrű, csillagszemű
nőt alkalmazó promóció sarkába és a hírességek divatfotóinak rejtett
szegletébe is oda kellene írni valami olyasmit, hogy vigyázat, “a
képeink elferdítik valóságot”."
 

(Forrás:Tejben-vajban

A képre kattintva az "ilyen volt, ilyen lett" (illetve fordítva) egyik verzióját láthatod. Ha a többit is megnéznéd, látogass el Ivanex honlapjára, és nézd meg a portfólióját. Láthatsz ennél brutálisabb változtatásokat. A digitális technika térnyerésével, egyre könnyebbé válik a fotók manipulálása. Ám ez esetben, társadalmilag nézve, még egészségre ártalmas is. Olyan szépségideálokat vetítenek a könnyen befolyásolható fiatalok elé, ami egyszerűen szólva nincs a valóságban. Az efféle ideák között felnövő nemzedék olyan hamis képet próbálnak követni, illetve ennek megfelelni, hogy fizikailag, és mentálisan is belebetegednek. Mindent elkövetnek, hogy az újságok, és más médiumok által szépnek mondott embereket utánozzák, divat címszó alatt. A szülőknek fel sem tűnik, mikor lesz a lányukból bulémiás, anorexiás tükörképe a képes magazinok címlaplányainak. 

Megosztom
Facebook Twitter Email

2 válasz érkezett a Fotósop,fotósop,te csodás…

  1. Sajnos ez nem olyan uj dolog. Eleg regota ez megy. Par level Xanax utan probalj meg atlapozni egy tinimagazint vagy nezz fel oraig VIVA-t. Nem esek tulzasokba ha azt mondom, hogy zsenialisan fos! A sok gyerek meg fugg rajta es es es…
    Egyebkent mar ilyen retusdolgokbol dcsinaltak vallalkozast is joszimatu kolykok. URL-t nem irok mert reklamotnem akarok nekik de a lenyeg, hogy emelt dijas sms-ert szetretusaljak a keped amit aztan nyomhatsz fel iwiw-re.

  2. Régen is volt retus,még a negatívos időkben.De nem ilyen mértékben.Igaz,manapság a push-t sem ismerik.
    sms-ért retus? Jesszumpepi.
    A vivát,és hasonló agymosót inkább kihagyom.Xanax nélkül is zsibbasztó lenne.÷)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .