Találkoztunk

Kissé lemaradtam az írással. Erről lehet vitázni i-do-web blogján. A múlt héten sok minden történt a házunk táján. Jöjjön most a leglényegesebb momentum.

Mindig öröm, ha rég nem látott barátokkal fut össze az ember. Meg is volt jelölve két nap az ominózus alkalomra, amiből az egyiket belepte a hirtelen jött tavaszi hózápor. Másnap az idő is kegyes volt hozzánk, így bele vetettük magunkat a váci utcai forgatagba. Nem is értem, hogy mit esznek még rajta, hiszen már rég nem ér annyit a város ezen része, mint anno, amikor az első gyorsétterem előtt kígyózott a sor, hogy amerikai kólát, és sültkrumplit vehessen az ember a megspórolt zsebpénzén. Eme legendás helyen találkoztunk Nellyvel, Giuseppével, és Lídiával. Talán nem a legalkalmasabb színhely Emmának, bár rendíthetetlenül forgatta a fejét, és nem győzött "hőőő"-zni, azaz a maga módján betelni az ismeretlen látvánnyal. Végül ott hagytuk az éttermet, és a kellemes időben korzóztunk egyet a Duna parton, jót beszélgettünk. Bár az idő, úgy érzem, megint túl rövid volt.

Kicsit flusztrálva éreztem magam, akár a tavalyi találkozásunkkor. Szerettem volna Giuseppével is beszélgetni, de olasz tudásom már a múlté. Illetve megértem nagyjából amit hallok, de megszólalni egy mukkot sem merek tudok. Hogy eme csorbát kiköszörüljem, ismét elhatároztam, kinyitom olasz tankönyvemet, hogy augusztusig ragadjon rám valami. Mehetnék nyelviskolába, tudom. De egyrészt időhiányban szenvedek. Vagyis időzavarban, másrészt mikor jártunk Eperkével angolra, semmit sem tanultunk, de legalább kifizettünk egy csomó pénzt, és sokat utaztunk.

Ezúton (is) köszönöm a chinotto utánpótlást, az illatmécsest (indian masszazs,vagy tuscana?),és Emma csinos ruháját. Amit mi szerettünk volna, azt sajnos nem lehetett kapni.

Nyáron, Veletek, ugyanitt! 

Nelly,Giuseppe,Lídia a pesti korzón

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

Egy válasz érkkezett a Találkoztunk

  1. Giuseppe a kèpet làtva megkèrdezt, hogy a Keresztapa az velunk volt? 😀 😀
    mi is orultunk hogy talàlkozhattunk, igaz az idonk valòban rovidre volt szabva. Majd legkozelebb bepòtoljuk, addig is tessèk nyelveket tanulni 🙂
    Emmànak meg naaagy cuppanòs puszi 😀 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .