Befelé

Mikor a közel négy éve lovagló gyereked a pálya kapujából nem meri, vagy nem akarja bekiabálni a szabály szerinti mondatot, hogy “helyet kérek befelé!”, hanem durcásan hallgat, akkor érzed, hogy valamit nagyon elszartál a nevelésében, és ideje felülbírálnod addigi döntéseidet.
Persze a “mi időnkben”, ennyi idősen más volt a helyzet, és a gyerekkoromat ismerve, nagyon nagy különbség van köztünk, de vannak dolgok, amit igenis meg kell tennie egy gyereknek, hogy normális ember legyen.
Ilyen az pl. hogy nincs itthon semmi feladata. Igazából egyáltalán nincs semmilyen feladata, azon kívül, hogy tanulj, zenélj, sportolj. Ezeket is könyörgés, harag által, mert ha nem hajtanánk, hogy öltözz már, pakold be a hangszeredet, szolfézscuccodat, neki eszébe sem jutna magától, mert mindent elintézünk helyette. Főleg Eper.
Nekünk még törölgetni, helyre pakolni kellett a mosogatásnál. Itthon nagyrészt ezt a mosogatógép teszi meg.
Kitaláltuk, hogy mostantól Kispipi fog az evésekhez teríteni. Elsőnek elégséges lenne, de nekem kevésnek tűnik.
Mostanában mi otthon a gyerekek feladata?

 

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

Egy válasz érkkezett a Befelé

  1. Pakoljon el maga után nálunk lassan default (4 éves), bár többnyire nem akar, de muszáj. Öltözés-vetkőzés muszáj, de kap segítséget. Mosogató ki-be pakolásánál, terítésnél, takarításnál szívesen segít, mert még játék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .