Képregényfesztivál

Hétvégén a lányok születésnapi zsúrra voltak hivatalosak a közeli játszóházba. Én sem maradtam otthon, inkább kilátogattam a Millenárisra, a 9. Nemzetközi Képregényfesztiválra.

Sikerült nyitás előtt oda érnem, így bekerültem azon szerencsések közé, akik a belépéskor kaptak pár ingyen képregényt is. Már nem üres kézzel jártam körbe a termet.
Odaköszöntem az ismerős Trillian képregényboltos jóembernek, akinek az asztalai közvetlenül a bejárat mellett voltak, aztán belevetettem magam a sűrűjébe. Közben bevonult a színpadra az országunkban állomásozó 501-es Birodalmi Légió, akik némi fénykardozással, és Darth Vader bemutatkozásával megnyitották a fesztivált. Később a galérián lehetett velük fotózkodni, meg jótékonyságilag rohamosztagosokra lövöldözni.

Igazából konkrét elképzelésekkel indultam útnak. Első sorban gyerekkorom egyik kedvencének, Fazekas Attila munkáira voltam kíváncsi. No, meg persze mindenképpen venni akartam tőle a Jedi visszatér képregényeiből.
(Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy ne a vaterán vegyétek meg pofátlanul drágán, hanem írjatok a művész úrnak, és tőle rendeljétek meg, normális áron)
Fura volt találkozni vele személyesen. Kihasználtam az alkalmat, és minden megvásárolt füzetet dedikáltattam vele.

A Kingpin kiadó standjához szinte lehetetlen volt közelebb jutni. Nem is csoda, hiszen a fesztivál idejére időzítették a Vasember: a gyilkológép című képregényt, ezzel is meglovagolva a moziban futó film népszerűségét. Mivel az ő kiadványaikat a Trillian-ban is megkapom, nem időztem náluk sokat.

Következő utam az 5panels-esek asztalához vezetett. Ők már lelkesen promózzák a szeptemberben induló új képregénymagazinjukat az EpicLine-t. Náluk vettem két busójárás füzetet, s mivel kitöltöttem egy apró kérdőívet, kaptam egy Charax képregényt is. Na meg Kispipinek hoztam pár busós matricát.

Végül az igazi csemege: a fesztiválra jelent meg Budai Dénestől a Gépjárómű 2.-ik része, amit ő maga árusított, én meg hülye fejjel elfelejtettem dedikáltatni a művésszel.

Míg ki tudja hányadszorra járkáltam körbe, a színpadon megnézhettem egy rövidfilmet, ami A hívó című képregény alapján készült, illetve meghallgattam a képregény-történelmi előadást is.

Az egész fesztiválnak barátságos volt a hangulata. Vicces volt, hogy mindig lehetett hallani, Darth Vader merre jár, mert arról jött a jól ismert fémes hörgés, meg néha leszólt a galériáról, hogy lehet menni fotózni, meg hogy “nem kell tőle félni, a sisak alatt mindig mosolyog”. Kár, hogy nem volt velem senki, akivel megoszthattam volna ezt az élményt.

Képregényfesztivál

Képregényfesztivál

 

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .