Ünnep

Nem volt rossz március 15, bár nem kezdődött valami fényesen.
Mikor szerdán elmentünk az óvodába a zsebsárkányért, épp mérte az óvónő a lázát, mert nagyon fájt a füle a gyereknek. Gyorsan felöltöztettük, és karomba kapva elvittük a bömbölő Kispipit az orvoshoz, ahol gyógyszeres vattát kapott a fülébe. Megvolt élete első fülfájása. Fel voltunk rá készülve, hogy a hétvége ennek tükrében rémes lesz.
Szerencsére másnap már kutya baja sem volt, úgyhogy mehettünk a barátokkal a várba, huszár nézőbe. Sok mindent nem láttunk. Voltak ugyan lovak, meg katonák egy elkerített részen a régi honvédelmi minisztérium épülete mellett, de akkora tömeg bámulta őket a rácsokon keresztül, hogy alig lehetett oda férni. Aztán elsétáltunk a Mátyás-templomig. Ettünk kenyérlángost (alig volt rajta cucc, mert a szélét adták, pedig hármat is vettünk), meg kürtöskalácsot. S mivel ugye lányunk van, ezért mit kellett vennünk neki? Naná, hogy kardot, meg pajzsot. Aztán a Halász-bástyánál levonultunk a várból, és mindenki haza ment.
Este be sem kapcsoltuk  tévét, csak az új Big Bang Theory-t néztük meg. Ma olvastam a neten, hogy mennyi hülyeség hangzott el az ünnep alkalmából, mindenféle politikus-szerű ember szájából. Mi elkerültük őket. Így legalább nekünk normálisan telt ez a nap.

Megosztom
Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .