Mindig

Minden évben próbálom feleleveníteni a blogot. Gondolom már alig, vagy egyáltalán nincs olvasó.
Jó lenne kiírni magamból a sokmindent, de egyelőre azt hiszem arra fogom használni a felületet, hogy megmutassam a rajzaimat, egyfajta portfóliót hozva létre. Persze azért írások is lesznek…
De freeblog-szerű aktivitásra nem igazán lehet számítani.
Meglátjuk.


Linklista

Kezdem egy kicsit helyrepofozni ezt a helyet, ha már annyira elhanyagoltam, főleg írás terén.
Sablon, meg a fejléc nem változik. Így szeretem, és különben is, az utóbbi még egészen új.
Fent az “Ajánló” fül alatt található a linklista azokról a blogokról, amiket (akiket) állandóan olvasok. Tudom, kommentelhetnék többet is (igaz, itt sem szabadult el a párbeszéd), de ne szaladjunk ennyire előre. Még csak épp hogy bemelegítettem újra a blogmotort.

Régen, még a boldog freeblogos időben mindenkinek volt linklistája a blogja oldalsávján. Amolyan ajánlóként, így reklámozva az általunk olvasott oldalakat. Aztán volt olyan illedelmes szokás is, mint a “visszalinkelés”, ami arról szólt, hogy ha valakinek a linklistájába kerültem, én is kitettem az illető blog linkjét az enyémre.
Persze igazából arról szólt, hogy ne a böngésző könyvjelzőiből, hanem a saját oldalunkról elindulva csekkolhassuk, írt-e valami jót a szomszéd blog tulaja?
Aztán ezt felváltotta a Google Reader. Azóta sem értem, miért kellett megszüntetni egy ilyen jól működő szolgáltatást. Az RSS-csatornák csokorba gyűjtésével a linklistáknak leáldozott. Persze voltak akik nem használták a gReader-t, de akik igen, azoknál tényleg már csak illemből voltak kint.
Én is rengeteg blogot követtem napi szinten. Főleg freeblogos oldalakat. De amikor megszűnt a szolgáltató, a readerem is kiürült. Az eredmény az Ajánló oldalon látható. Rendesen megcsappant az olvasnivalóm.
Állhatna itt egy felhívás, amolyan FollowFriday-szerű, de inkább csak azt kérem, egészítsétek ki a listám! Biztos vannak még értékes emberek, akiket érdemes olvasni. És azt sem bánnám, ha a régi olvasnivaló blog-cimborákat visszakaphatnám.

blog

 


Fejléc

Kicsit felújítottam a fejléc képet. Ideje volt már aktualizálnom, hiszen van már jó ideje egy lányunk, aki holnap után lesz hét éves. Rohan az idő. ÷)
Örülök, hogy Photoshop-ban a magamtól megtanult dolgok még mennek. Jó lenne tovább csiszolni ezt a tudást.

 


Hiba

Olyan végigolvasni a freeblog friss dobozának bejegyzéseit, mintha egy földrengés, vagy egy cunami után végigsétálni a természet által sújtott területen. (Már ha látszik a sok élősködő spammer kamu-blogjától … és itt sok csúnya szitokszó következik) Mindenhol sirám, jajszó. Van aki fogja a cuccát, és másik “városba” költözik, és van aki próbálja menteni a menthetőt, össze szedni a bejegyzés-maradványokat. Katasztrófa sújtotta övezett lett kicsiny birtokunk.
Vannak megoldások. A szerkesztők által leírt módon, és megjelentek önkéntes segítők is.
Ez a blog is áldozatául esett a technikának, de a bejegyzéseket sikerült visszaállítani. A kommenteket sajnos elnyelte a föld.
Egyetértek Libretto kolléga szavaival. Mi itt vagyunk otthon. S mint mindenki, akinek leégett a lakása, vagy a felső szomszéd áztatta be a frissen felújított szobáját, próbáljuk rendbe tenni otthonunkat. Szót se többet.

Köszönöm a freeblog csapatának az áldozatos munkáját.

 


Szolgálati

Mivel a napokban elég sok spam-et kellett kipucolnom a kommentek közül, fájó szívvel beiktattam egy biztonsági kérdezz-felelek programot, míg a vészhelyzet el nem múlik. Nem tudom, másnál is feltűntek-e. Bár írtam a freeblog supportnak, de eddig választ nem kaptam. ÷(

 


Bazár

Vaterán a múltkor eladtam vagy 50 darab dvd-tokot. Nekünk már nem kellettek. A lemezek jó részét papírtokokba tettük (már ami nem eredeti), és cd-tok tartó, IKEA-s papírdobozba helyeztük. Kevesebb helyet foglalnak, és szebben is mutat.

De a kedves vevő nem fizetett. Személyes átvétellel hirdettem meg, de ő postán akarta. Belementem, de nem tudtam, mennyi a postaköltség. Naív fejjel, bár sosem volt ebből gond, belementem, hogy feladom postán a kb. porszívó nagyságú dobozt, aztán szólok, hogy mennyi a vége. Magam is meglepődtem, de 1700 forint lett. A nő ezt sokalta, és üzente, majd fizet. Háromszor írtam neki két hónap alatt (hiába, türelmes ember vagyok), mire egyáltalán méltóztatott válaszolni, de abban sem volt köszönet. Azt mondta, nagyon sajnálja, de nem tud fizetni. Egyedül maradt két gyerekkel, és a netet is kikapcsolják nála. Hoppon maradtam.

Már akkor is gondolkodtam rajta, mi lenne, ha Amby ötletét, miszerint kiteszi blogba az eladó cuccaikat, honosítanám freeblogon?

A terv a nagyon egyszerű: lesz egy blog, ahol el lehet adni, vagy ingyen felajánlani mindenféle, otthon hosszú ideje sarokban heverő holmikat. Csak regisztrált, legalább fél éves freeblogger adhat-vehet. Egy e-mail címre elküldi az elpasszolni kívánt dolgok fényképét, leírását, és én kirakom a blogra. Persze ingyen.

Kinek van kedve beszállni?


Blogwire

Már régóta keresek valami hirdethető dolgot. Van a sablonban egy hely, amit erre találtak ki, s mindezidáig üresen tátongott. Nem akarok én meggazdagodni egy hirdetésből, s valljuk be, amúgy is kicsi az esély rá. Wyctimnél találkoztam egy remek megoldással. A Blogwire egy blogroll, amiben a belépők hirdethetik a saját oldalukat, s ezért csak annyit kell tenniük, hogy elérhetővé teszik a többi tag hirdetését a blogjukon.
Ha valakit bővebben is érdekel a téma, a mit-hogyanokról bővebb tájékoztatást olvashat Wyctimnél.

 


Hu – Húú!

Hogy egy örök klasszikust idézzek: “…én, én vagyok. Arthur, Uter Pendragon fia, a Camelot-kastélyból…”. Na jó. Ennyire nem szalad el velem a ló. (Nincs is lovam. Tököm van.)
Használhatnék fellengzős szavakat, hogy most új korszak kezdődik a blog életében, meg et cetera, et cetera. De kétlem, hogy ettől én még megváltoznék. Most viszont örülök. Hosszú idő után, végre enyém lett a pazzo.hu domain.
Mikor anno meg akartam vásárolni, épp egy motorsport-bolt terpeszkedett a helyén. Pár hete eszembe jutott, talán amby miatt, leellenőriztem, és szabad volt a “nevem”. Innen már csak pár lépés, és tegnap, Eperke születésnapján jött az e-mail a domain vételről.

Két évig az enyém. Aztán majd meglátjuk. Ide, a freeblogra, örök fészkembe, és burkomba lett átirányítva, hiszen kifejtettem már rég: itt jól érzem magam. Remek a társaság, bár mostanában kissé szétesett, és kevés a troll. Elég a szóból. Ünnepeljünk!

 


Reklám

Egy kis újítás a blog hírdetéseiben. Mától megszünt a vatera reklámja. Helyette december 20.-ig egy olyan akciót reklámozok, mely a moly.hu a Jaffa kiadóval közösen hozott létre. A dolog roppant egyszerű. Minden nap egy új könyvet lehet megrendelni, 30% kedvezménnyel. Az árban benne foglaltatik a szállítási költség is, belföldön. És hogy egy kis plusz is legyen a dologban, a kiadó vállalta, hogy névre szólóan dedikáltatja a könyvet a szerzővel.

A könyvek listáját itt találod. S hogy ebből nekem mi hasznom? Elárulom, hisz nem titok. Ha a fenti “Ér a neved! Ma éjfélig” szövegre kattintva, azon keresztül rendeled meg a könyvet, 5% jutalékot kapok. Tehát mindenki jól jár. Tessék, csak tessék! Sorján, csak sorján!


Update: A jobb oldali menűben, “A mai akciós könyv” menüpont alatt található a napi megrendelhető könyv.