Gyerekdarab

Kispipinek a héten szerencséje volt. Egymás után kétszer is járt színházban.

A didergő király – Turay Ida színház

Lánykám az óvodában jár amolyan “dráma tagozatos” külön foglalkozásokra, a helyi Tehetséggondozó Műhelybe. Ennek kapcsán jött egy lehetőség, hogy fejenként 1000 forintért el lehetett menni az Óbudai Művelődési Házba megnézni az előadást, és előtte bejárni a színpadot, a díszletet, meg beköszönni az öltözőbe a színészeknek. Borbély Krisztina, mint a király bolondja mutatott meg mindent a gyerekeknek. Persze pár szülővel én is elkísértem a csoportot.
Az előadás egy felvonásos, egy órás. A színészek nagyon jól játszottak. A történet rövidsége miatt hozzá kellett írni egy jelenetet, de nem tűnt fel senkinek. A gyerekek, mert csak óvodás csoportokkal volt tele a terem, roppantul évezték a játékot.

didergokiraly

A didergő király szereplői

 

Rumini – Pesti Magyar Színház

Színházi életem során találkoztam pár gyerekdarabbal. Ezekre főleg az volt a jellemző, hogy a kis díszletet az esti felnőtt előadás nagy díszletébe építették bele, idő gazdálkodási szempontból. De a Rumini ezekhez képest is monumentálisnak volt mondható. A nagy színpadot teljesen kihasználó első felvonásbeli hajó, és a második felvonásbeli sziklás erdő elkápráztatta a gyerekeket. A színészek kitettek magukért, és bejátszották az egész színpadot. Kellemes, humoros, (olykor kicsit ordenáré) előadás volt.
Kispipinek főleg a Negró-t játszó Gula Péter, aki a jelenetek közti átvezetéseket is elmondta, hajónapló formában, és Rinya a papagáj tetszett.
Én személy szerint örülök, hogy egy magyar írónő meséjét színre vitték, és az nem a Bogyó, és Babóca volt.

Rumini

Rumini