Szünet

Volna mit írni. Például arról, hogy miért foglalják el a normálatlan utasok a HÉV-en a babakocsisok, biciklisek helyét, és néznek bambán, ha az ember a képükbe tolja a kereket. Meg hogy a 105-ön miért áll meg a hülyéje az ajtóban, és nem lehet tőle felszállni rendesen. És arról, hogy após hogy változtatja néhány nap alatt picsogó szörnyeteggé Kispipit, akit egész évben megpróbálunk módszeresen nevelni, és akinek egy hét a nagyszülőkkel után még a szar is szar lesz.

Ám most egy hétig nem akarok a hülyékkel törődni. Nincs rá energiám. Ellenben a szabad hetemre terveztünk egy csomó programot. Módszeresen kihagytuk belőle a tanya-járatot. Elmegyünk ide-oda, és esténként a saját ágyunkban fogunk aludni. Ráadásul jó idő ígérkezik. Nem rohad le rólunk a gatya. Mindannyian utáljuk a nyarat. Vagyis inkább a meleget.

Pár hétig szünetel a blog. Nem mintha mostanában sokat írnék. Az idelátogatóknak minden jót kívánok, és maradok tisztelettel: bolond.

 


Sherlock

Múltkor figyeltem fel a Sorozatjunkie-n egy új, angol sorozat ajánlójára, ami vasárnaponként megy a BBC one csatornán, Sherlock címmel. Ebből már sejteni lehet, hogy a régi, sok feldolgozást megért, nagy sikerű Sherlock Holmes-ról van szó. S hogy mi olyan különleges ebben a mostaniban? Hogy a zseniális detektív, napjainkban járja London utcáit. Kis változás még, hogy a jellegzetes kalapot, és a pipát is elhagyták. Az utóbbit viszont nikotin-tapaszokkal pótolták. Ja, majd elfelejtettem: Watson doktor blogot próbál írni, terápiás jelleggel. Lehet, hogy később így írja meg a nyomozásokat?

Gyerekkoromban nagy rajongója voltam Doyle könyveinek. Széltében-hosszában elolvastam Holmes összes történetét, kezdve a Sátán kutyájától, az emlékirataiig. Láttam majd’ az összes filmes adaptációját. Kedvencem Jeremy Brett. Számomra ő testesíti meg a tökéletes Holmes-figurát. Ám ez az új, elődeinél fiatalabb, modernebb Sherlock valami fenomenális. Nem is szaporítom tovább a szót. Tessék letölteni az első részt, és várom a véleményeket ide, kommentbe. S természetesen, várom a sorozat folytatását is.

Holmes És Watson

Friss: itt lehet “Tetszikezni” a facebook-on.


Filmek

Az Iron Man 2 egyértelműen szar volt. A Kick-Ass kap tőlem még egy esélyt. Szeretném megérteni, mi tetszik rajta pl. Human-nak. Nem egyforma az ízlésünk. A Micmacs viszont tetszett. A magyarok miért nem tudnak úgy, mint a franciák?
Egyébként egy csomó régi filmet sikerült beszereznem, még a kábeltévé, és a lopott édzsbíó korából. “A szerelem Harley Davidsonon érkezik”, “Mr.Jones”, “Vonzások és állatságok”. Ezek a címek mondanak valamit? Naugye.

Micmacs

 


Add tovább!

Rég volt, mikor utoljára díjat kaptam. Bár szerintem ezt sem érdemeltem ki semmivel, tekintve, hogy nem vagyok mostanság sem kreatív, sem tehetséges. Minden esetre Weenee megajándékozott a “Született tehetség” vándordíjjal.

S a szabályok:

  1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül.
  2. A logót kirakom a blogomba.
  3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
  4. Megnevezek hat másik blogot, akiknek átadom a címet:
  5. Kitöltöm a tesztet inkább kérdőív, vagy mifene.- a szerk.), és kirakom a blogomba.
  6. Megnevezem, hogy kitől és mikor kaptam, és nagy, színes betűkkel kirakom a blogomba.

Tehát a díj:

Született Tehetség díj

Név: pazzo
Becenév: pazzo
Lakhely: Budapest
Születési hely: Budapest
Magasság: 188 cm
Névnap: április 1.
Foglalkozás: rögzítéstechnikus
Testvérek: Egyke vagyok.
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelvek: magyar
Gyűjtemény: könyvek, gyerekkori képregények
Cipőméret: 45
Iskola: informatikus
Kedvencek: olasz ételek
Zsebpénz: mindig kizsebel a család ÷)
Álom: ház, kis kertel
Háziállatok: Sybill, Myrtill a két gyagyás macska

És akiknek tovább adom:

Kedvesem, Nelly, Kisvirág, Artmüller Ágnes, Thomas, SírWale

Nagyon köszönöm!

 


Alíz

Nincs is jobb dolog, mint munkából rögtön moziba menni. De tényleg. Tegnap ki is használtuk a hétvégét (na meg a nagyszülőket), és megnéztük az “Alice csodaországban” című filmet.
Mivel ugye nagy rajongója vagyok Tim Burton munkásságának, és a napokban mutatták be a filmet, ez a program kézenfekvőnek tűnt.

Itt jegyezném meg kedves szülőtársaim felé, hogy ha egy filmnek olyan címe van, mint egy ismert mesének, esetleg animációs, vagy rajzfilm, azért legyenek szívesek tájékozódni, mielőtt kiskorú csemetéikkel beülnek a moziba. Vagy ne csodálkozzanak azon, ha fent említett gyermekeik sikítozva ébrednek az éjszaka közepén, és még lepedőt is kell alattuk cserélni. Igazából nem is értem ezeket.

Vissza térve a filmre, nem volt rossz. Úgy értem, hozta a Burtoni színvonalat (talán egy kissé alá is ment). A Szív királynő, és a Bolondos Kalapos (Április bolondja a könyvben?) nagyon rendben van. Naná. Két nagy névről van szó. Alíz olyan… semmilyen. A Fehér királynő a fehér hajával, és a vastag, fekete szemöldökével elmehetne transzvesztitának. Viszont a meglévő kettő mellé, befogadnám a vigyori macskát. De a vége az valami csapnivaló klisé. Kb. arról szól, hogy kimászok a lyukból, és mindenkinek megmondom a magamét. És még a végefőcímen a zene is szar.

Nem ragozom tovább. A többit olvassátok inkább Human tollából. Remélem Tim Burton legközelebbi filme már jobb lesz. De ha kijön dvd-n, ez is bekerül természetesen a gyűjteménybe.

Alice csodaországban

 


Vírus

Annyian foglalkoznak az új influenzával, hogy már én sem hagyhatom szó nélkül. Kérdezgetik innen-onnan, hogy mi beoltatjuk-e magunkat, és a válasz mindig nemleges.

Véleményem szerint, ez a járvány sem rosszabb, mint a tavalyi, meg a tavaly előtti, meg az az előtti. Csak nagyobb a felhajtás.

Minap egy kolléga kezembe nyomott egy paksamétát, hogy olvassam el, és röhögjek. Az írás lényege, mindenféle weboldal linkjével alátámasztva, hogy az oltással bejuttatnak egy "nano-chippet" a szervezetünkbe. (Bocsánat, hogy nem linkelem, de ilyen hülyeséget nem akarok terjeszteni.) Feltételezem, hogy a kolléga az első embernek még komoly arccal adta oda a papírokat, de miután kinevették, s még páran ezek után, már az ő véleménye is gyökeres fordulatot vett. Erről még csak annyit, ugye tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám?

Részlet a cikkből:

"a nano-részecske a szervezetben a beültetés után úgy működik, mint egy
számítógép merevlemeze és ezen minden lehetséges adatot tárolni lehet.
Ezáltal a későbbiekben nem lesz szükség személyi igazolványra és
hitel-és egyéb kártyákra. Állítólag ezzel az intézkedéssel akarják a
pontos népszámlálást megkönnyíteni, ill. az újszülötteket akarják
megvédeni. Azt gyanítják ugyanis, hogy sok anya a titokban szült
újszülött gyermekét egyszerűen eldobja." 

Vissza térve kicsiny családunkra. Minden év őszén elkezdünk szedni egy "csodaszert". Neveltetésem része, hogy jobban hiszek a növényi orvosságokban, bár nem vagyok olyan fanatikus, hogy ha esetleg elkezd kaparni a torkom, folyni az orrom, ne dobnék be egy Aszpirin C-t. Ám amikor szedtük az Echinacea (Kasvirág) tablettákat, hiába köpködtek körül szimpla náthásak, vagy influenzásak, (lekopogom) soha semmi bajunk nem lett. Szóval, ha úgy adódna, hogy valahogy jogosult lennék ingyen egy h1n1 vakcinára, azt inkább felajánlom egy rászorulónak.  

 


Telefon

Hócipőm tele az iphone-al. De tényleg. Eddig olvasott, kedvelt blogok lassan tele lesznek a telefonhoz tartozó programok leírásaival, piedesztára emelésével.

Nekem mindig Nokia volt a telefonom, és ezzel az újabb apple-kütyüvel sem tudtak meggyőzni arról, hogy ez a divatmajmolás számomra hasznos. Mondhatnám, nem tud többet, mint egy normál telefon. És amióta drága barátaim megleptek egy 6210 Navigatorral, azóta pláne meg vagyok győződve arról, hogy se nem jobb, se nem rosszabb.

Ezért arra gondoltam, mivel nem találok megfelelő, magyar nyelvű blogot Nokiáról, (vagy csak nem néztem jól körül) kivéve az új N900-ról, indítani kellene egy ilyen témájú oldalt (bár van egy Nokia játékos, ezer éve nem néztem rá) , vagy ide írni bejegyzéseket Nokia programokról. Az utóbbihoz viszont társszerzőre lesz szükségem. Tudod milyen lusta vagyok manapság.

 

 


Szolgálati

Kicsit meguntam az oldalsávban terpeszkedő képeket. Nem akarom teljesen átépíteni a blogom. Sőt! Jó ideig nem fogok hozzá nyúlni a sablonomhoz. Így szeretem, ahogy van. Hála érte Skinnedéknek. Bár olykor kacérkodom a gondolattal, mikor szép blogokat látok, de nem lesz mostanában átépítés.

A lényege ennek a bejegyzésnek annyi lenne, hogy ha valaki szeretne nálam hírdetni, az maximum 300×300 pixelben megteheti, előzetes egyeztetés után. Bár a paypal sem jött be anno, úgy hiszem, ilyen formán sem lesz pénzem egy laptopra, vagy egy nagyméretű pendrive-ra. De ha meg sem próbálom…

Az alábbi képen meg lehet tekinteni, hova is kerülne a reklám. Addig is, el vele.

Kiadó reklámfelület előnézet