Nagymamám háza eladó

Budapest XVII. kerületben az Újakadémia Lakótelep csendes, aszfaltos mellékutcájában családi okok miatt eladó egy földszintes, tégla építéses, gázkonvektoros fűtésű, csatornázott, családi ház.
Remek elosztással 2 jó méretű hálószoba, tágas nappali, konyha + spájz, fürdőszoba, előszoba, étkezőként használt zárt teraszrész található a házban.
Világos, napfényes szobák, redőnnyel.  A házhoz nagy padlás, kisebb pince és melléképületként műhely, tároló helység is tartozik. A háztető szerkezetileg tökéletes állapotú, csatorna nemrég cserélve, belső burkolatok régi stílusúak, modernizálásra szorulnak.
A házhoz hatalmas zöld udvar is tartozik kis gyümölcsfákkal, ház előtt virágoskerttel, oldalt két sor szőlővel.
Összterület 581 m2, ház területe kb. netto 90 m2.
Utcán nagy füves előrész, igényes kocsibeálló található.
Az Őrs Vezér tere és Kőbánya Kispest egyaránt 25 perc alatt tömegközlekedéssel elérhető. Buszmegálló 3 percre, utca sarkánál.
Közelben, 10 percnyi sétára Tesco hipermarket, Baumax.
3 perc sétára modern felújított játszótér, kosárlabdapálya, hatalmas udvarú mintaóvoda.

Irányár: 17, 5 millió forint

Térkép

Ház utcafront

Ház utcafront

Ház és kert

Ház és kert

Belső, utcafronti szoba

Belső, utcafronti szoba

Kisszoba

Kisszoba

Utcafronti kisszoba

Utcafronti kisszoba

Konyha

Konyha

Konyha

Konyha

Padlásfeljáró a kamrából

Padlásfeljáró a kamrából

Zárt terasz

Zárt terasz

 

 


Hat

Lassan vége van az egész hónapot átölelő road-shownak, azaz Kispipi születésnapjának.
Úgy lett hat éves, hogy közben megkapta a bárányhimlőt, így az első hétvégén csak szűk családi körben ünnepeltük meg e jeles eseményt, majd két hétre rá tiszteletüket tették lányunk óvodás társaiból hárman. (a tavalyi kislányt, aki anyukájától kapott ajándékot, mikor feljöttek, nem hívtuk meg)
Legutóbb barátaink gyermekei is felköszöntötték. Egész hónapban zubognak Kispipi ölébe a Lego készletek, mert hogy elérte a Lego-mánia. Már karácsonyra is megrendelte a manóktól a következő adagot.
Hétvégén lezárjuk a születésnapozást, az ilyenkor szokásos színházi előadással. Az Örkényben nézzük meg mindnyájunk kedvenc Csodáját, és Kószáját.
Boldog születésnapot, drága kislányom!

SAMSUNG

 


Tank

Három éve szolgált hűségesen Cerka, azaz egy Acer Travelmate 240 laptop. De mostanában kezdett kevés lenni a mindennapi dolgaimhoz, s megint elkezdtem keresni egy új laptop-ot. Dell-t szerettem volna mindenképpen, de végül egy Lenovo ThinkPad T400 típusú gépet vettem, s el is neveztem Tank-nak.
Két videokártya van benne, így végre tudok játszani is nagyobb játékokkal. 160 Gb HDD (egyszer SSD is lesz benne), 4 Gb memória, és Intel Core Duo 2×2,53 MHz-es processzor.
Billentyűzete kényelmes, és még beépített olvasólámpája is van a monitor tetején. 🙂
Nem is volt drága, 65.000 forintért vettem a Hardveraprón, s ha valaki mostanában laptop vásárlásra adná a fejét, ezt az embert nagyon ajánlom.
Vagy, megveheti Cerkát, hisz így eladóvá vált. Az ár alku képes. 🙂

ThinkPad T400

ThinkPad T400

 


Film

Kedves Hollywood!

Ezentúl sem vagyok hajlandó elmenni moziba azért, hogy egy film n+1 – ik részét, vagy újraforgatását, esetleg egy európai mozi amerikanizálását megnézzem. Találjatok ki valami újat. Az ismétlésekre ott vannak a kereskedelmi tévék.

Üdv:
pazzo

 


Zsír

Minap ráálltam a fürdőszobai mérlegre, és elkeseredetten állapítottam meg, hogy vágósúlyba kerültem. Hivatalosan is zsírdisznó lettem. Tehát nyugodtan elkezdhetek siránkozni, mint Zsírember, hogy bánatomban öngyilkos sem tudok lenni, mert nincs az a faág, ami elbírná ezt a testet, Dunának nem mehetek, mert nem tudok úszni, a tűzhely sem ideális, mert félek a gáztól.
Marad a diéta. Eper szerzett ehhez leírást, amiben receptek is vannak, mert ő is szeretne karcsúsodni. Úgyhogy reggelente szottyos müzlit eszem, miközben a mellettem szalonnás tojást zabáló kolléga fejére átkot mondok, hogy a jó ég szorítsa ökölbe kezét az epéjén.

Mióta átköltöztünk a céggel, azóta gyarapodok. Ez a hatása a napi 12 óra seggnövelő ücsörgésnek, meg az éjszakánként rám törő farkas-éhség, egy zacskó nápolyival való leküzdésének.
Hiányzik a mozgás, hiányzik a biciklim. Tavaly, még a régi helyen könnyű volt, mert a három munkahétből minimum kettőt végig tekertem. 13.30 – 20.30, meg 20.30 – 5.30 munkaidő beosztás mellett simán ment. Csak a délelőttös hetet blicceltem el, mert hajnalban taxit tol a seggünk alá a cég. De most 4.45 – 17.15, meg 16.45 – 05.15 – ig beosztás mellett nem igazán tudok bringára ülni. Pedig közelebb is van a melóhely, mint tavaly.

 


Szilvásvárad – Eger

Még mindig nem sikerült a fényképezőgépről letölteni a képeket, így csak csekély illusztráció áll rendelkezésemre. Folytatom hát a múltkor megkezdett élménybeszámolómat.

Mikor visszatértünk Szilvásvárad központjába, a lovak felé vettük az irányt. Itt van ugyanis az ország lipicai ménese. Amit nem tudtunk, hogy jó messze (a főút két oldalán) tartják egymástól a kancákat, és a csődöröket. Az utóbbiakat látogattuk meg első kőrben, de zárva volt a hely. Viszont mivel nyitva találtuk a kaput, bementünk körülnézni. Aztán jött egy mogorva nő, kantárszáron vezetve egy hatalmas fehér lovat. El kell ismerni, hatásos belépője volt. Átirányított minket a “csajokhoz”. Mázlink volt, mert másfél hete csikók születtek, és még épp megcsodálhattuk ahogy a karámban jönnek-mennek az anyjuk mellett. Jópofa tulajdonságuk, hogy feketén születnek, és egy-két éves korukra fehéredik ki a szőrük.

 

Másnap elfogyasztottuk utolsó szilvásváradi reggelinket, és elindultunk haza. Útközben beugrottunk az egri várba. Itt fejenként 1400 forintért történelem leckét kaptunk, pedig csak a katakombákat akartuk megnézni. Régen a jeggyel mindenhova bemehetett az ember a pincétől a panoptikumig. Most viszont a belépőn kívül még 500 forint, ha a viaszbábukat is meg akarjuk nézni. Szerencsétlenségünkre még egy iskolai csoport is velünk tartott a tárlatvezetés során.
Mivel elég éhesek voltunk, a nyakunka vettük Eger belvárosát, és találtunk egy szuper olasz éttermet. Kispipivel betésztáztunk, Eperkém meg kapott egy jókora pizzát. És végre ihattunk egy normális kávét is. A haza út gyorsan, és csendesen telt. Azt hiszem, még vissza térünk mind a két helyre.