Nyúlka

Van nálunk egy alapszabály: idegen ne nyúljon a gyerekhez.
Érdekes, hogy közvetlen barátok, akiknek szintén van gyermekük, sem teszik ezt. Mindenki megvárja, amíg a másik szülő lerendezi a csemetével a dolgokat. Maximum ha odaszól, mert látja, hogy nem érek rá, hogy segíthet-e Kispipinek ebben-abban, rábólintok. Ez vica-verza működik.
Ma az áruházban, mikor a pénztárnál pakoltunk, lányunk meglátott egy pénznyelőt. Az a fajta, mindenhol fellelhető “játék”, amire felül a gyermek, te bele dobsz kétszáz forintot, az berreg egy percig, meg mindenfelé mozog, aztán alig bírod leszedni róla.
Naná, hogy ha lát egy ilyet, fel akar ülni rá, mint ebben az esetben is. De nem sikerült neki. A játék mellett állt egy nő, aki egyszer csak oda lépett Kispipihez, és a hóna alá nyúlt. Már majdnem felemelte, mikor rászóltam: ne nyúljon a gyerekhez! Erre bambán rám bámul, kezében még mindig a négyévesünk. Végül csak elengedte. Megkönnyebbültem kicsit, hogy végre valaki, aki elsőre megérti. De nem hagyta itt abba. Oda lép a gyerekhez, és elkezdi simogatni a fejét, meg motyogni neki valamit. Erre már elszállt az agyam, és elkiáltottam magam ismét, hogy ne nyúljon a gyerekhez. Közben Eper magához hívta Kispipit.

Tényleg ennyire nehéz megérteni? Egy idegenhez sem megyek oda az utcán, hogy hozzá érjek, megsimogassam. Még a kutya gazdáját is megkérdezem, hogy hozzá nyúlhatok-e az ebhez. Egy gyerek akkor meg főleg tabu.

Persze, én is hibás vagyok, hiszen azonnal felkapom a vizet, és villámokat szórok. Kispipinek is elmagyaráztuk párszor, hogy ha bárki idegen hozzá akar nyúlni, eljön a közeléből, és szól nekünk. De ebben az esetben viszont azt hiszem az apja viselkedése miatt blokkolt le.

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

3 válasz érkezett a Nyúlka

  1. Látom neked is megvan, amire egyből ugrasz 🙂 Nálam ugyanez a helyzet, ha valaki fényképezni akarja a gyereket. A torkát is kettéharapnám legszívesebben, de inkább csak beszólok. Fényképezgesse csak a saját gyerekét otthon.

  2. Nálunk van ez a 0-kilométerkő, ott szoktak csúszdázni a gyerekek, a turisták meg rendszeresen fényképezik egyrészt mint látványosságot, másrészt meg hogy milyen aranyosak a törpék. De hát akkor is minimum illene megkérdezni, hogy szabad-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..