Toljad

A napokban olvastam a Margit híd aluljárójának felújításáról. Ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg: alig várom már, hogy megnyissák a bringás alagutat az út másik oldalán. Végre nem kell majd akkorát kerülni.
Nézegettem képeket, amelyek még a régi állapotot mutatták, s eszembe jutott róluk valami, ami anno is bosszantott. A felújítás előtt a bringaút átvitt az aluljárón. Ami közlekedés szempontjából veszélyes volt, hisz ott jöttek-mentek az emberek a villamosok, HÉV, és buszok között. Nagy plakáton ki volt téve az üvegfalra egy felirat, hogy a kedves kerékpározók legyenek szívesek innen tolják a gépüket, hisz alig egy-két perc az átjutás. De így is volt pár tökfej, akiknek a seggükhöz nőtt a bicikli, és a tömegben csalinkáztak, csengettek, de az istennek sem tolták volna.

Békásmegyeren az aluljáróban ugyanez a helyzet. A két végén ki van alakítva egy-egy rámpa (vagy hogy hívják a lejtős lejárót). Ezek általában az akadálymentes közlekedésért vannak. Azaz, kerekesszékeseknek, anyukáknak akik a babakocsit tolják. Középen a HÉV-hez lehet fel, illetve onnan le jutni. Tehát sokszor tömeg van. De a legtöbb kerékpáros itt sem szál le a gépéről.

Hát olyan nehéz tolni a bringát?

Megosztom
Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..