Elveszett

Főleg két dolog akaszt ki nagyon. Ha állattal, vagy gyerekkel bánnak úgy, mint egy kapcaronggyal. Tegnap az utóbbinak voltam szemtanúja.

Kispipit öltöztettem át az óvodai öltöző-szekrényénél, mikor beporzott egy anyuka a kislányával, aki ha jól láttam, már nagycsoportos lehetett. A kedves mama sürgette a lánykát: gyerünk, gyerünk! Ma sem sikerült időben elindulni! Vetkőzz gyorsan!
Mindezt az ajtóból. Aztán egy “mindjárt elkések!” felkiáltással ott hagyta a kislányt, aki félmeztelenül, értetlenül állt a szekrénye előtt. Minden jelenlévő szülő egy kissé megdöbbent. Szerencsére a lány mellett épp egy kissrácot öltöztettek át, akinek az anyukája bátorítólag rámosolygott a lánykára. Majd én segítek – mondta.

Mélyen felháborított a kedves anyuka cselekedete. Rendben, nem sikerült időben elindulni, aláírom. De ha késésben is van az ember, nem hagyja ott a gyerekét sehol, még ha az az óvoda öltözője is! Maximum letépem róla a ruhát, és felrángatom rá a másikat, aztán két puszi, és szia lányom. Mondom, hogy érthetőbb legyen: nincs fontosabb dolog a gyerekünknél az adott pillanatba.

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

3 válasz érkezett a Elveszett

 1. Mert van az a ruha amibe viszed és elhozod. általában délutánonként elmegyünk vásárolni. Jobb esetben a környéken laksz és félperc alatt otthon vagy, de vannak akik messzebbről jönnek. és ne nézzen ki, mint egy disznó.
  Aztán van a benti ruha: amiben a csoportszobában csúszik, mászik, abban alszik délután -ha még kell- a kiságyban, és ide meg szandál jár.
  Aztán van a kinti dagonya ruha.Ebben csúszik-mászik a homokozóban a csúszdán és mindenhol. Ha az idő olyan ez majdnem napi szinten cserélődik és a félhomokozót haza hozod.
  És akkor még van a váltóruha. A benti ruhák teljes mennyisége.
  És van a tornaruha…

 2. Ó, így már világos.
  Nálunk ilyen anno nem volt. Amiben elvitték a gyereket, abban is hozták el, és az volt rajta egész nap. Igaz, ott torna sem volt.. dagonya viszont igen. =)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..