Óvoda

Önélzetes a kis latol (ha valaki nem tudná mi ez, itt talál rá magyarázatot).
Evés után megköszöni az ebédet, vacsorát. Mondjuk neki:
– Egészségedre váljék!
– Én nem vagyok vájjék! – csattan föl. – Én Kispipi vagyok!

Most, hogy majd’ fél éve van az óvodában (kisebb-nagyobb kihagyásokkal), el kell mondjam, nem vagyunk túlságosan elragadtatva az óvónőtől. Eleinte, mikor még ketten voltak, nem volt sok gond. Aztán egyik napról a másikra kilépett az egyik. Rá eleinte furcsán néztem. Nekem szokatlanul “nyálas” volt (bocs, hirtelen nem tudok rá jobb szót). De aztán idővel kiderült, ő a jobb. Partnere volt a gyerekeknek. A kedvességével, szeretetével elvarázsolta őket. S mi is örültünk, hogy ebbe a csoportba került Kispipi. De  mint mondám, pár hete haza költözött egy vidéki városba. Megértem, hogy így döntött, még ha más munkája is lett. Nem óvodában helyezkedett el.
A baj csőstül jött. Miután távozott, a másik óvónő beteg lett. Nátha, tüdőgyulladás, stb. Innen datálható gyermekünk legutóbbi betegsége is. Bár elismerésem, hogy betegen, egyedül nyomta a két műszakot, s alig volt segítsége. Viszont, talán ezáltal, valahogy “leszaromnak” tűnik most a gyerekek, és a szülők felé. Vagy legalábbis kis családunk felé. Anno, mikor Pöttömöt bevittük az óvodába, a kedvesebb óvónéni a szoba ajtajában átvette tőlünk a gyermeket, és kézen fogva vezette be. A “maradék” óvónő viszont csak messziről üdvözli a szülőt, meg a gyerekét. Márpedig egy vegyes csoportban a legkisebbeknél elvárható egy kicsivel több odafigyelés. Egyelőre szerencsésnek mondhatjuk magunkat (lekopogom), hogy ezen a héten Kispipinek még nem jutott eszébe sírni a reggeli elválásnál.
Ráadásul, ahogy az egyik fiús anyukától hallom, az ő gyerekét újra be kellett szoktatni, miután a szeretett óvónéni elment.
Értem én, hogy alig lábalt ki a betegségből, és még mindig nem sikerült egy másik óvónőt találni a jelenlegi mellé, és fáradt az egész napos munkától, de tudhatná, hogy ez nagy változás a gyerekeknek, s jobban oda kellene figyelnie.

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..