Helyi

A kerületi jobbik kitalálta, hogy nevezzük át az utcát. Csak hogy tisztázzuk: 23 házról van szó, házanként 32 lakással (10 emeletes panel), lakásonként átlag 2 lakóval. Tehát 1472 ember. Jól számolok?
Az értesítésen szerepel, ha megszavazzunk, nekünk kell állnunk a hivatalos irataink, és a közműcégeknél az átírást. Na meg a táblák sincsenek ingyen, csak hogy megjegyezzem.

Tisztába vagyok vele, hogy a névadó kétszeres Kossuth-díjas filozófus és esztéta volt, belépett a Kommunista Pártba, 56-ban Nagy Imre idején népművelési miniszter lett. 1948-ban Akadémiai tag. Gondolom, oda azért nem vesznek fel mindenkit. És ráadásul egy díjat is elneveztek róla az MTA-n. Dogmatikus kommunista.

Egyébként magasról teszek rá, hogy mi az utca neve. És szerintem még sokan így vannak vele a környéken. Jelzem, ha az istenverte fűtéskorszerűsítést nem sikerül évről-évre átverni a lakóközösségen, az utca átnevezéséhez szükséges 60% a büdös életben nem jön össze.

Kedves képviselő(k)! Ha már a zsebünkben turkálnak, nem lehetne olyan ésszerű javaslatokat tenni, hogy vágják már tarkón azokat a bunkókat, akik nem tudják összeszedni a kutyájuk után a szart, s akik miatt állandóan rá kell szólnom a lányomra a parkban, hogy ne menjen a fűbe, maradjon a járdán, nehogy kutyaszarba lépjen?
Esetleg egy csúszda a játszótérre? Mászóka? Hm? Tessék már egy kis észt is összeszedni, ha már a zsebüket megtömték!

Tiszteletem!

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

2 válasz érkezett a Helyi

  1. Lukács esetében még az a szerencsés helyzet is előáll, hogy neve megegyezik az evangelistáéval, tehát világnézet szerint lehet minio calculo kétféleképpen tekinteni az utca nevére (csak a Györgyöt kell lehúzni a tábláról, mert akadályozza a képzelet munkáját).

  2. [keserumandula](#11180455): de sajnos hiába húzzuk le csak a keresztnevét, hisz ugyanolyan átnevezésnek minősül, mint ha teljesen átneveznénk az utcát.
    (Szintén helyi?)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..