Bazár

Vaterán a múltkor eladtam vagy 50 darab dvd-tokot. Nekünk már nem kellettek. A lemezek jó részét papírtokokba tettük (már ami nem eredeti), és cd-tok tartó, IKEA-s papírdobozba helyeztük. Kevesebb helyet foglalnak, és szebben is mutat.

De a kedves vevő nem fizetett. Személyes átvétellel hirdettem meg, de ő postán akarta. Belementem, de nem tudtam, mennyi a postaköltség. Naív fejjel, bár sosem volt ebből gond, belementem, hogy feladom postán a kb. porszívó nagyságú dobozt, aztán szólok, hogy mennyi a vége. Magam is meglepődtem, de 1700 forint lett. A nő ezt sokalta, és üzente, majd fizet. Háromszor írtam neki két hónap alatt (hiába, türelmes ember vagyok), mire egyáltalán méltóztatott válaszolni, de abban sem volt köszönet. Azt mondta, nagyon sajnálja, de nem tud fizetni. Egyedül maradt két gyerekkel, és a netet is kikapcsolják nála. Hoppon maradtam.

Már akkor is gondolkodtam rajta, mi lenne, ha Amby ötletét, miszerint kiteszi blogba az eladó cuccaikat, honosítanám freeblogon?

A terv a nagyon egyszerű: lesz egy blog, ahol el lehet adni, vagy ingyen felajánlani mindenféle, otthon hosszú ideje sarokban heverő holmikat. Csak regisztrált, legalább fél éves freeblogger adhat-vehet. Egy e-mail címre elküldi az elpasszolni kívánt dolgok fényképét, leírását, és én kirakom a blogra. Persze ingyen.

Kinek van kedve beszállni?

Megosztom
Facebook Twitter Email

14 válasz érkezett a Bazár

 1. A CD/DVD tokoknak van piaca?
  Én meg dobozszámra hajigáltam ki….
  Egy-két dobozni tán még most is lent üdül a pincében.

 2. Édesanyámmal mi gyöngyöt szoktunk fűzögetni, meg keresztszemezni. Néha már olyan sok lesz a gyártás, hogy nem tudunk velük mit kezdeni, s nekem is eszembe jutott ez az ötlet, miszerint egy blogra felpakolva lehetőség nyílik eladni a dolgokat.
  Én támogatnám az ötletet! 🙂

 3. Tehát érkezési sorrendben:
  [Izolda](#11179276): köszönöm, jelentkezem!
  [halrudacska](#11180545): köszönöm, én is úgy loptam Amby-tól.÷)
  [Taxina](#11180564): ha elég olcsón adod, valaki még a szemetet is megveszi.÷)
  [nennial](#11180686): köszönöm, nálad is jelentkezni fogok.
  [WildCat14](#11180842): hasonló érdeklődésű hölgyek nálunk is előfordulnak. ÷)

 4. nekem sincsenek túl jó tapasztalataim (a teszveszen próbálkoztam), túl van bonyolítva, bunkók a vevők, fizetni kell érte, és tessék mégis ilyen megtörténhet, ez szörnyű. szóval szerintem is jó ötlet.

 5. Nekem is tecc, a Vatera már amúgy is nagyon elszemtelenedett… Egyébként a jogi háttérnek azért lehet, hogy utána kellene nézni, nehogy bajod legyen belőle. A mai világban minden lehetséges, meg mindennek az ellenkezője is. :S

 6. [ArtmüllerÁgnes](#11184506): semmiféle jogi háttér nem szükségeltetik ahhoz, hogy ha valaki megkér arra, hogy rakjam ki teszem azt a előszoba-szekrényét a blogomra, eladási célzattal.÷)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..