Hétköznapi vérszívó – Könnyű préda (vázlat)

Könnyű. Túl könnyű. Dühítően könnyű manapság áldozatot találni, mióta dúl a vámpír divat. Némelyik majdhogynem felvágja a nyaki ütőerét, és szívószállal, kis napernyővel kínálja magát. Meg van bolondulva a világ. Divatba jött a vámípizmus. Hol van már az áldozat becserkészése? Sötét utcán lopakodás, falról ráugrás? Vagy elcsábítani, és kiinni az életerejét? Elég csak megvillantanom a szemem, és már rimánkodnak, hogy vigyem magammal őket. Volt egy lány, aki ahelyett, hogy sikított volna rémületében, rimánkodni kezdett, hogy had fényképezze le magát velem, meg hogy egy napos réten akar a fénylő mellkasomhoz bújni. Mi van? Néztem le magamra, és majdnem otthagytam a terített asztalt. De azért csak vacsora lett belőle. És vannak a még hülyébbek. Egyik éjjel egy feketébe öltözött, hosszú kabátos fiatal srác jött velem szeme az utcán. mikor közel ért, elkezdet vicsorogni. Hosszú szemfogai voltak. Én meg azt hittem, hogy nekem akar esni, és jól lekevertem neki egyet. Erre kiesik a szájából a műfog, mert addigra már kiderült, hogy nem közülünk való, és a földön ülve elkezdett siránkozni, hogy miért bántom, meg hogy ő egy Alkonyat-gyerek, vagy mifene. Mérgemben majdnem kitörtem a nyakát. Ehelyett inkább felvittem egy templom tornyába gondolkodni. Szerintem az első harang-kondulásra megjött az esze. De úgy sipákolt, mint egy kislány, mikor a templom falán másztam fől vele a hátamon. Esküszöm, egyszer megnézem ezt a filmet, aztán elmegyek egy olyan helyre, ahol nincs mozi, és csak analfabéták lakják.

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

5 válasz érkezett a Hétköznapi vérszívó – Könnyű préda (vázlat)

  1. Ez tetszett. 🙂

    Eszembe jutott róla a mai leányzók önbecsülése. A ’17 again’ c. filmben volt egy ilyen, mikor kitör a versengés egy fiúért, és a lányok egymásra licitálnak hülyeségben a “velem bármit megtehetsz”, “engem kihasználhatsz” és hasonló ‘vonzó’ ajánlatok felkínálásával. Azon gondolkodom, hogy vajon ha a fiúk megkaphatnak olyan lányokat, akik felajánlják magukat, van még kedvük versengeni egy normális lányért? Vagy inkább a könnyebbik utat választják a könnyű prédákkal? Nem irigylem a lányainkat egy ilyen világban… Bár azért csendben reménykedem, hogy ha mi tudunk normális lányokat nevelni, akkor vannak szülők, akik normális fiúkat nevelnek, és valahogy csak megtalálják majd egymást! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..