Blog etikett 2.0

Megújult a Blog etikett oldal. Az első (béta) változatot, Aneninen egészítette ki. A sablon The Skiner Guy munkáját dícséri, a fejlécet szerénységem fabrikálta. Nézzétek, olvassátok, s ha tetszik, támogassátok! További javaslatokat, észrevételeket ismét itt, kommentben lehet megtenni.

Blog etikett

 

Megosztom
Facebook Twitter Email

21 válasz érkezett a Blog etikett 2.0

 1. Nagyon jó lett, nagyon tetszik. Tényleg jó lenne, ha minél több blogger/bloggerina, blogolvasó és kommenter elolvasná ezeket az úgymond útmutatókat, amiket egyáltalán nem nehéz betartani. Így legalább valamilyen szinten normális légkör alakulhatna ki a net néhány pontján. =) Gratulálok a nagyszerű munkához. =)

 2. Klassz lett, gratula.
  Nekem is hianyzik a kis HTML script, amivel beilleszthető a gomb, nagyon kézre esett. Talán a gombok mellé még elférne egy link, ami láthatóvá tenné a scriptet. Vagy valami hasonló 🙂

 3. Király lett! 🙂
  Jók a dumák… Grat!
  Most akkor már csak az olvasóink tudomására kell ezt hozni, meg elterjeszteni az igét, hogy legyenek még szimpatizánsok… 🙂
  Pazzo! Most már tudom, hogy te egy igazi forradalmár vagy… ;D

  Gouranga!

 4. Én azt hiányolom, hogy nem lehet hozzászólni, megbeszélni a szabályokat, kiegészíteni, módosítani őket stb. Én pl. hozzátenném azt is, hogy “Vitában csak olyat írj, amit a való életben is kimondanál.” Illetve megjegyeznék annyit, hogy a kapcsoszárójeles OFF talán túl bonyolult. Szerintem elég annyi is, hogy:

  OFF
  Jó a dizájn!

  ON
  Egyébként meg szerintem az összes szabályt helyettesíteni lehetne annyival, hogy “Ember, legyen eszed, basszus.” Nem tudom, hogy ez tanulható-e, azaz a trollok vajon jó kommentelőkké válnak-e a szabályok elolvasása után. Aki meg normális, az szabályok nélkül is normális, imho.

 5. Sparrow: annyiból egyáltalán nem értek veled egyet, hogy sokszor az amúgy normális emberek szegik meg legnagyobb előszeretettel az IRL szabályt. Attól még, hogy egy nagyobb blogos társaságban elmondom hol dolgozom, és mi az igazi nevem, nem szeretném ezt viszontlátni egyetlen blogon sem..És ez csak egy példa..Ugye, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve 😉
  Szerintem jó, hogy nem lehet hozzászólni, így a vita teljesen elkülönül.

 6. @Sparrow sokat gondolkodtam rajta,legyen e komment lehetőség az oldalon. Egyenlőre úgy döntöttem,hogy túl sérülékeny még a dolog,s talán lenne olyan, aki csak a hecc kedvéért elkezd a blogba az irányelvekkel gyökeresen ellentétesen kommentelni.

  Ezért is lehet ide véleményezni,illetve a megadott email címen jelezni.

  A kapcsos-zárójeles OFF csak egy példa.Mindenki ízlése szerint írja.Mint ahogy a smile-kat is.÷)

 7. Basszus, senki nem érzi, hogyha valaki akkora tuskó, hogy ezeket nem tartotta be, akkor egy írás nem fogja megváltoztatni? Szerintem aki neten bunkó, az az emberekkel is bunkó, tehát nem csak azért mert nem tudta volna ezeket az infókat. Na mindegy.

 8. Nagyon tetszik a fejléce, én azzal a képpel linkelném, valahol láttam is úgy, de most nem találom.

  Én is azon gondolkodtam, amit phaedracica felvetett, mert van olyan blogger is, aki ezek közül a “szabályok” közül többet is meg szokott szegni, most meg bőszen bólogat az etikettre… A jómodor szerintem is belülről fakad vagy nem fakad, és mindenkinek máshol van a határ, de azzal semmi rosszat nem tesz a blogger-társadalom, ha összeírja, mihez képest “tuskó”, aki tuskó. Hogy nyer-e, azt majd meglátjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..