Ö.E. 3.

Tudtam, hogy lejár idén a jogsim. Megnéztem, augusztusban. Aztán barátnőm szólt, hogy figyelj nézd meg jól a dátumot, mert tuti a másik lesz. És az lett. Így maradt az elintézésre nem teljesen 2 hetem. (Utálok az utolsó pillanatra hagyni fontos dolgokat, és nagyon nem szeretem azokat az embereket akik ezt teszik. Szóval most magamat is. )

Én, mint eü.-s előnybe vagyok, el tudom gyorsabban intézni azt a pár dolgot, ami kell hozzá, és hipp-hopp kész a jogsi. Egy frászt!

Kedd: munkahelyen levetettem reggel a vérem, 2-re kész lett, kinyomtattam, írattam szemészeti igazolást.

Szerda: betegállomány Bogyó miatt, Pazzo is itthon, gondoltam egyet háziorvost hívok, mennék igazolásért. Nem, kell még egy EKG. Tudni kell, melóba kedden megyek, osztályon nincs EKG gép, mennem kell cardiológiára beutalóval, de csak du 14 óra után és időpontra, szóval 18-ig bármikorra beeshetek, mert hát más osztályról is mennek. Legkorábbi okmányirodai időpont 19-e rákövetkező hétfő 12 óra, és még addig a házi orvoshoz is el kell jutnom (még egyszer!), aki hol délelőtt (8-12), hol délután(16-18) dolgozik , péntek változó. És még így is könnyebb, mert 2 dolgot egy nap elintéztem a munkahelyemen! Mi lenne ha nem tettem volna. Hány nap szabi vagy lógás a melóból és komoly logisztika, hogy ki, mikor menjen Bogyóért!

Számolok. És bár fontos, hogy délelőtt vagy délután, nekem annyira nem, mert a gyermekért menni kell az oviba, szóval ugyanúgy program. És gyermekkel nem rohangálok egészségügyi intézménybe influenzás napokon.

1. nap háziorvosi beutalók beszerzése

2. nap laborba elmenetel délután leletért elmenni

3. nap EKG-ra elmenni (szerencse, ha egy napra tudom tenni a laborral)

4. nap visszamenni a háziorvoshoz

5. nap okmányirodába elmenni.

Hát azt hiszem mindenhez kell 1 – 2 hónap, hogy ne legyen odabent feltűnő, hogy jogsit készítesz!


ÖE. 2.

Megemelik a cigaretta árakat, nem lehet majd akárhol kapni, a dobozokra feliratokat, képeket tesznek. Szokjunk le róla. Oké. De ha nem megy, áttérünk az e-cigire. Most meg azzal van a baj. A benne lévő nikotin egészségre ártalmas, csak gyógyszertári körülmények között lehessen kapni, gyógyszerészeti felügyelet mellett.

Kell a pénzünk. Hisz az e-cigivel nem kapja meg az állam a neki való adagot. És a betegségedből sem jut majd. Hisz mondjuk egészségesebben élsz, a káros anyag nem jut a szervezetedbe, csak egy minimális adag nikotin.

Vagy nem? Ide – oda ugrálunk.

e-cigi


ÖE. 1.

Nem akarok kötekedni és nincs bajom a közalkalmazottakkal, én is az vagyok. Csak nem értem kérem én ezt.

A BKV alkalmazott és családja kap(ott) ingyen utazást, az ELMÜ dolgozója kedvezményt a villany összegéből, nekem nem az járna, ha nem fizetnék TB-t?